Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

29 Ocak 2011 Cumartesi

Yusuf İslam



Cat Stevens - Yusuf İslam (asıl adı Stephen Demetre Georgiou, d. 21 Temmuz 1948; Londra, İngiltere). Genellikle müzik kariyerinin başlangıcında aldığı Cat Stevens sahne adı ile bilinen İngiliz şarkı sözü yazarı ve müzisyen. 1977 yılında Müslüman olmuş ve bundan iki yıl sonra da Yusuf İslam adını almıştır..


Cat Stevens ismiyle tanınmaya başlayan Georgiou, çoğu 1960'lı ve 1970'li yıllarda olmak üzere 60 milyondan fazla albüm satmıştır. "Wild World", "Father and Son", "Morning Has Broken", "Peace Train" ve "The First Cut Is the Deepest" gibi ünlü parçalarıyla hatırlanır.


1976 yılında geçirdiği kazadan 1 yıl sonra İslam dinini seçmiş ve 1979 yılında Yusuf İslam ismini almıştır.


Çocukluğu ve gençliği


1948'de doğmuş, Kıbrıslı Rum bir babanın ve İsveçli bir annenin üçüncü çocuğu olan Cat Stevens'ın asıl adı Steven Demetre Georgiou'dur.

Babası Yunan Ortodoksu olmasına rağmen Steven bir Katolik okuluna gitti. 8 yaşındayken annesi babası boşandı, bir süre beraber yaşadılarsa annesi oğlunu alıp İsveç'e döndü. 16 yaşındayken okulu bıraktı, daha sonra Sanat Okulu`na girdi ama oradan da ayrıldı.


İlk hit parçasını ve albümünü 18 yaşındayken yaptı. "I Love my Dog" şarkısı Cat Stevens'ın doğuşu anlamına geliyordu. 1966 yılında Matthew and Son albümünü piyasaya sürdü. Bu dönemde Cat Stevens ismini aldı. 1967'de yayımlanan New Masters albümü fazla tutulmadı, bu albüm sonradan birçok kişi tarafından yorumlanan The First Cut Is the Deepest parçasıyla hatırlanır.


1968'ların başında 19 yaşındayken Stevens tüberküloza yakalandı. Aylarca hastanede yattığından müziğe tekrar dönmesi 1970`i buldu.


1970'de yayımladığı folk müzik temeline oturtulmuş, önceki albümlerinden de biraz farklı sayılan Mona Bone Jakon yayımladı. Bu albümde o dönemki aşkı Patti D'Arbanville için yazılmış (daha sonra bir klasik halini alan) "Lady D'Arbanville" parçası da yer alır. Cat Stevens, 1970'in ikinci yarısında yayımladığı uluslar arası bir başarı yakalayan Tea for the Tillerman albümüyle yoluna devam etti. Wild World parçası bu albümdeki en beğenilen ve popüler parça oldu.


Kendine has bir müzik oluşturan Stevens 1971`de çıkardığı Teaser and the Firecat albümüyle başarının tadını çıkarmaya devam etti. Bu albümde "Peace Train", "Morning Has Broken" ve "Moonshadow" gibi birçok hit parça yer alıyordu.


1970'li yıllarda yeni albümler yayımlamaya devam etti.


Müslüman Oluşu


1976 yılında bir kaza sonrası boğulmak üzere olan Cat Stevens, kendisini kurtarması için Tanrı'ya yalvarmış ve yıllar sonra VH1 kanalında o anı şöyle söylemiştir: “Oh God! If you save me I will work for you.” ("Oh Tanrım, eğer beni kurtarırsan senin için çalışacağım." Bu ölüme yakın deneyim onun ruh halini değiştirdi. Kardeşi David, Kudüs'te bir camide görüp ve içimi rahatlattı diyerek aldığı Kur'an'ı Cat Stevens'a hediye etti ve Stevens`ın İslamiyet`e geçişi başlamış oldu. 1977 yılında Müslüman olarak Yusuf İslam adını aldı.


Değişimini ilerleyen yıllarda müzikle uğraşmayı bırakarak sürdürdü. Sahnelerden uzaklaştı, hatta müzik şirketlerinden artık albümlerinin dağıtılmamasını rica etti fakat bu talebi reddedildi.


Ancak 2006 yılında oğlunun evinde eline aldığı gitar ile birlikte bu kararını 28 yıl sonra değiştirdi. Önce kendi eski şarkısı olan Father and Son şarkısını Ronan Keating ile söyledi. Ardından 2006 yılında 'An Other Cup' albümünü çıkardı. Ardından, 5 Mayıs 2009'da son albümü Roadsinger piyasaya çıktı.


Şu an karısı ve beş çocuğuyla birlikte Londra'da yaşamaktadır.

(Vikipedia'dan alıntıdır.)

26 Ocak 2011 Çarşamba

Ameba Pico ve Ben :)

İnsanların internette takıntı ettikleri bazı şeyler vardır. mesela blog, facebook, metin2 v.s. benimde ameba pico :D

aşağıdaki resim http://pico.ameba.net/ nın giriş sayfasının resmi.



 bu da benim picomun profili, odası ve ben :D


evimden küçük bir kesit ;)


kafamın üstündeki notaları photo filtre ile ben ekledim :D burasıda picodaki muzik odası :)


aslında normalde aynada yansımanız felan görünmüyor :D hehehe onuda ben ekledim photo filtre ile :)


Olurda picoya üye olursanız ya da üye iseniz beni bulup arkadaşlarına ekleyebilirsiniz ^_^

16 Ocak 2011 Pazar

Beyaz Katil Mersin Balinası :D

 Beyaz Balina
 Katil Balina
Mersin Balığı

muhakkak anlamışsınızdırki bu başlıktaki *yeni tür* balığın hiç bir alakası yok yukarıdakiler ile :D o isim nerden mi çıktı? anlatayım:
yaz tatilinde her pazar babaannemgil, amcamgil ve biz pikniğe gideriz. yine bir pazar pikniğe çıkacağımız gün ablam, ben ve benden 2 yaş küçük olan erkek kardeşimle beraber amcamgildeydik. şuan 5 yaşında olan kuzenime ablam beyaz balinayı, kardeşim katil balinayı bense o gün belgeselde izlediğim mersin balığını anlatıyorduk. piknik için dışarı çıkacağımızda kuzenciğim babasına şöyle dedi:
- baba varya Zeynep ablamgil bana Beyaz Katil Mersin Balinasını anlattılar, dedi ve anlattıklarımızı karışık olarak sıralamaya başladı..
yani demek ki bir çocuğa birçok şeyi aynı anda anlatılırsa hiç olmadık şeyler ortaya çıkabiliyor :D

3 Ocak 2011 Pazartesi

T-Ara - Why You Being Like This


Çok güzel bir şarkı. Korece olduğunu düşünüp dinlememezlikten gelmeyin ya da ön yargıyla dinlemeyin derim. dinlediğinize pişman olmayacaksınız :D

1 Ocak 2011 Cumartesi

Çince internete hazır mısınız?

İnternetin ortaya çıktığı ülkenin Amerika Birleşik devletleri olması, bu ülkenin aynı zamanda teknoloji konusunda öncü konumun ve dünyanın en çok kullanılan ikinci dilinin İngilizce olması nedeniyle internette en yaygın dilin hangisi olduğunu tahmin etmek zor değil. İnternet ortaya çıktığı günden bu yana internetin ana dili olarak kabul ediliyor. Fakat bu durum ancak birkaç yıl daha bu şekilde devam edecek ve görünüşe göre bir süre sonra internet üzerinde en yaygın olarak kullanılan dil Çince olacak.

Çin'in nüfusunun toplam dünya nüfusunun yaklaşık 5'te birini oluşturuyor. Giderek internete daha fazla ilgi göstermeye başlayan Çinli kullanıcılar İngilizcenin pabucunu dama atmaya başladılar bile. Sadece geçtiğimiz yıl 36 milyon yeni Çinli kullanıcı internete adımını attı. Bu hızla devam ederse en fazla 5 yıl içerisinde Çince internet üzerinde İngilizceyi geçecek.

Şu anda 536,5 milyon İngilizceyi ana dili olarak konuşan internet kullanıcısı bulunuyor. Çini ana dili olarak konuşan kullanıcıların sayısı ise şu anda 445 milyon. Tahminler 5 yılı bulmadan internetin ana dilinin Çince olarak değişeceği yönünde.


Yorumum: İnsanlar bence internet Çince olursa haklı olarak çok tepkili olucaklar... Ayrıca ne kadar ırkçı olmasamda Çin'i pek seven bir insan değilim çünkü, kültürleri, yedikleri, adetleri acayip olan bir ülke...