Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

27 Aralık 2010 Pazartesi

Hiçbir şeyden korkmayan kadın! O.o


Iowa Üniversitesi'nden araştırmacılar hiçbir korku hissetmeyen bir bayan hastanın varlığını doğruladılar. Beynin badem şeklindeki bölgesi amigdalanın , zarar görmesinden sonra korkuyu hissetme yetisini kaybeden kadını korkutmak imkansız.


DOKTORLARA GÖRE KADININ HAYATTA OLMASI BİR MUCİZE...

Emin olmak için kadın hastaya içerisinde çeşit çeşit korku filmlerinin de bulunduğu birçok çeşit deney yapılmış. Hiçbir şekilde korkuya kapılmayan kadın, beyindeki amigdalanın insanın korkularını tetikleyen bir bölüm olduğunu da ispatlamış oldu.

Bu ilginç hastanın korkularını yenmesi ise araştırmacılara anlattığına göre oldukça ilginç. Yıllarca yılanlardan ve örümceklerden nefret ettiğini belirten kadın, bir anda evcil hayvan dükkanında onlara dokunmaya başladığını söylüyor.

Bu yeni keşfin korku hastalıklarını tedavi etmekte ya da stres sonrası oluşan bazı psikolojik sorunların giderilmesinde büyük bir adım olacağı düşünülüyor.

2 yorum:

  1. bu güzel bilgi için çok teşekkürler
    allaha emanet ol anneciğim

    YanıtlaSil
  2. ONLARUYURKEN: rica ederim ;) sende anne :)

    YanıtlaSil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^