Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

29 Ekim 2012 Pazartesi

Geri Dönüşüm

Tüm şehirlerde var mı bilmiyorum ama engelliler için kapak kumbaralarına burada baya önem veriliyor :) Geri dönüşüme önem verilmesi gerekiyor bunun yanı sıra engellilere yardım işin içine girince daha da önemli oluyor bu :) Bizim ailede çokça kapak biriktiriyor. Geri dönüşüm insanın ne kadar çok atık ürettiğini anlamasını sağlıyor. Yakın zamanda tekrar Kule Site'ye gidersem, geri dönüşüme atılacak birçok kapağıda yanımda götürmem gerekicek. Geçenlerde birgün gittiğimde yanımda götürdüğüm bir miktarını fotoğraflamıştm ve birkaç da fotoğraf çekmiştim :) 

 (bir sürü kapak..)
 (bu kapak kumbaralarını niye boşaltmıyorlar yaaa :( bunları boşaltmaları için bi yeri mi aramak gerek? )
 (kapak kumbarasının üstündeki yazı :) )


ayrıca fotoğrafların üstüne nick yazma işinden de sıkıldım. çalan hakka girmiş olur. alan kişi link belirtip alıntı olduğunu söylemeli. devamı beni ilgilendirmez..
(programlanmış bir yazı)

6 yorum:

  1. bende yürekden destekleyenlerdenim bu konuyu
    onun için teşekkür ederim
    bayramda anneme gitmiştim annem 75 yaşında baktım 2 çöp kovası var hayırdır anne bu ne dedim
    bir tanesi geri dönüşüm için dedi
    başka ne diyeyim

    YanıtlaSil
  2. herkesin bilinçlenmesi lazım geri dönüşüm ve çevre konusunda.. keşke daha çok kişi bilinçli olsa.. bende sana ve annene teşekkür ederim Seyyah teyze :) kusura bakma senin bloğunada pek uğrayamıyorum maalesef :(

    YanıtlaSil
  3. Zeynepcim, Japonyada hemen hemen kullanmadigin tum urunler geri donusum kutusu var, cope indigimde 10 (benim apartmanimdaki cop kutusu sayisi bu idi) kiyafet, kitap, sise aklina ne gelirse ayri kutu koymuslar kimse duzeni bozamiyor, Buradada ayni sey gecerli ama cogu kisi bakiyorum hic onemsemiyor, bizim evdede 3 cop kutusu var cam, plastik ve yas copler icin, sebzeleri gubre icin biriktiyoruz oda baska, bahcede yaza hazirlik icin duruyor....ins. bizim ulkemizdede en kiza zamanda hizla ilerler geri donusum copleri :) Konuya degindigin icin sagol kuzucum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burada sadece bu kapaklar için özen gösteriyorlar henüz diğer seneçenekler gelmedi :( benim okuduğum okulda da bu kapak projesi varmış. KONTUR diye, bir şirket mi bilmiyorum artık o bu kapakların üretiminin yapıldığı fabrikalarla anlaşma yapmış ve onlara bu kapakları satıyormuş. parasıylada tekerlikli sandalye alıp engellilere veriyorlarmış. rehberlik hocasından öğrenmiştim. benim resmini çektiğim kapak kumbarasınıda geçen hafta gittiğimde boşaltmışlar ama tekrar yarısına kadar dolmuş kumbara :) halkın bilinçlenmesi mutlu edici birşey :) üstüme düşeni yaptım ^^

      Sil
  4. Ne guzel haberler boyle Zeyepcim, ben inaniyorum zamanla bizim ulkemizde avrupadan daha ileri olacak yasam kalitesi ile :)

    YanıtlaSil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^