Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Komşumun Balığı Bize Emanet #1

Merhabaa!! Bir seriyle karşınızdayım. Baktım bloğumda hiç seri yapmamışım bir tane olsun bari dedim :)
Komşumuz İstanbul'a ailesinin yanına giderken balığını bize emanet etti. Bu balık hakkında yazıcam işte bu seride.

 (Balığın içinde bulunduğu fanustan oldukça küçük birşey, bu sebeple kavanoz oluyormuş adı.)

  • Açıkçası balığın bizde kalması beni biraz şaşırtıyor, sonuçta bu balık evcil hayvan ve yani eğer o balığın sorumluluğu alındıysa yanında götüreceksin seyahatte de. Haksız mıyım? Saksı bitkisi değil ya. Komşumuzun küçük kızınada bu balığı halası hediye etmiş o da demiş "Ne biçim balık bu, pembe bile değil." :D
  • Evde bu balıkla en çok alakadar olan ben ve babam herhalde. Babam balık tutmaya çok meraklıdır birde küçükken babamın bir sürü balığı ve akvaryumu varmış. Balıkları yetiştirirmiş sonra evcil hayvan dükkanlarına satarmış, küçüklüğünden belliymiş ticaretle uğraşacağı :D  Balığın türünüde babam söyledi zaten: Beta. Dişleri olsa piranadan daha vahşiymiş. Balığın karşısına ayna tutunca türdeşi sanıp sinirleniyor, solungaçları şişiyor, hızlı hızlı yüzmeye başlıyor felan. Biraz delirttik mi biz bu balığı bilmem, ilk geldiğinde uyuşuk olan balık şimdi kavanozuna parmağımı yaklaştırınca kaçıyor :D
  • Balığın kavanozunun suyu çok kirlenince suyunu değiştireyim dedim. Balığı başka bir kaba aldım sonra kavanozunu temizledim neyse. Korktuğum birşey vardı; süzgeçle balığı kavanozuna koyarken balığı düşürmek ve başıma geldi. Balık düşünce panik yapıp annemi çağırdım(ki normalde hiç panik bir insan değilimdir ama karşıdaki hem emanet hem de canlı olunca insan panikliyor), annem hemen eliyle fanusa koydu balığı Allah'tan.
  • Suyunu değiştirme olayından birkaç gün sonra bu balık benim papatya saksımın yanındaydı. Saksıyı kolumla biraz iteyim dedim kavanoz yan yattı. Suyunun yarısı döküldü, hemen kaldırdım. E tabi suyuda tekrar kirlenmişti zaten ve yine temizlemek zorunda kaldım.
İnşaallah komşumuz biran önce dönerde, balığı ölmeden ona geri verebiliriz -.-"

4 yorum:

  1. klozete at sifonu çek özgürlüğe gitsin :D

    YanıtlaSil
  2. Kkkk . Emanetler zor .// o balık başına birşey gelmeden gitsin değil mi :D

    YanıtlaSil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^