Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Hayıııırrr!! Hayır! Allah'ım Lütfen Olamaz!!!

Panik bir başlık biliyorum ama yaşadığım olayda gayet panik ve benim başlığımı yaşadığım bir olay. Nooldu analatayım hemen:
Kardeşime telefonumu vermiştim dizi izleyecekti. Diziyi izlemek için girdiği site telefonumu resmen reklam bombardımanına tutmuş ve bolcada virüs bulaştırmış. Ben bunu nasıl mı anladım; video izlerken ekranın gidip geldiği hatta hiç gelmediğini görünce anladım. Hemen Samsung Servisi'ni aradım görevli bana telefoumun kendisindeki videolarda da aynı bozukluk varsa muhtemelen telefonumun virüs kaptığı ve telefonumdaki verileri yedekleyip fabrika ayarlarına döndürerek format atabileceğimi söyledi tamam dedim. Baktım telefonumun kendisindeki videolarda da aynı sıkıntı var geçtim bilgisayarın başına. Telefonumdaki binlerce resmi ve müziği(yığınlarca müzik) bilgisayara atıp tarama yaptım. Sonra gittim mal gibi format atmaya geçtim hemen. Neden mal gibi: Çünkü ne numaraları sim kartına taşıdım ne de verileri yedekledim. Sim kartına taşımak aklıma gelmedi o aceleyle. Verileri yedeklememe sebebim de telefondaki verilerin hepsinin google hesabıma yedekleneceğini söylemesiydi. Bende sandımki telefonumdaki kişisel bilgilerde google hesabıma kopyalanacak ve yedekle şıkkını da işaretlemedim sonucunda. 
SONUÇ= 
-Telefonumdaki yaklaşık 120 tane telefon numarası ortada yok(Allah'tan son aramalar silinmemiş önceki telefon güncellemesinden kalan. Numaraları Cia programıyla geri bulmaya çalışıyorum işte -.-")
-Telefonumdaki notlar ortada yok, içinde; yemek tarifleri, şifreler, wifi şifreleri v.s. bir sürü şey vardı.
-Telefonuma yaklaşık 1 yılda sağlayabildiğim gayet rahat düzenim altüst oldu.
OLUMLAMA YAPARSAK=
-Babamla annem "Mustafa İslamoğlu'nun 15 yıllık tefsir çalışmaları da silinip kaybolmuş, dert etme çok büyük bir şey kaybetmedin en azından" dediler. Ama ben halen derlirecek gibiyiiiim T.T
ALINAN DERS=
-Kesinlikle ama kesinlikle uygulamalar harincinde telefondan video, dizi, film falan izlemiyeceğim ve izlettirmeyeceğim.(Uygulamalarım: Youtube ve DiziTV HD) Babam dizi, film izleyeceğimde işimi bilgisayardan yapmamı söyledi zaten. Şuan bilgisayar gözümde zırhlarını giymiş bir şövalye gibi yemin ederim, hiç bir darbeden etkilenmeyen her türlü virüsle çarpışabilen(sinirden beynim bulandı, saçmalıyorum...)
-Telefondaki numaraları sim kartına da kopyalayacağım.
-Bir daha format olayım olursa yedekleme işlemini yapacağım.
-Telefonuma adamakıllı bir virüs programı yükleyeceğim.
 SORULAR=
-Samsung Galaxy S4'e uygun virüs uygulaması bilen var mı ya da direk Android'e uygun bildiğiniz iyi uygulama var mı? 
-Eski sim kartımdaki numaraları telefonuma aktarmıştım daha önce, şuankinde zaten numara yok. O numaralara başka ulaşabileceğim mucizevi bir yöntem bilen var mı?
-Samsung telefonları nasıl yedeklenir? Hani İphone'lar Apple kimlikleriyle yedeklenir ya bu telefonlarda da var mı böyle bir özellik?
Bilginiz varsa lütfen sorularım konusunda yardımcı olun :(

Şu saatten sonra yapabileceğim tek şey gidip lol oynayarak kafa dağıtmak, zaten test düzeni falanda kalmadı ramazan girince. Dellendim valla offf!!!

8 yorum:

  1. Merhaba :)
    Çok kötü olmuş ya şimdi benimkine virüs girse bende aynını yapardım büyük ihtimalle :)
    Bir de telefona indirdiğin virüs uygulaması da ne hikmetse virüslü oluyo aman dikkat ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Ayy Allah korusun yaa :( O virüsleri çıkaran lanetlerin telefonlarına, bilgisayarlarına, tabletlerine virüs öyle bir bulaşsınki kurtulamasınlar inşaalllaaaahhhh :D
      Cidden mi? Uyarı için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. ovvvvvvvv çok fena.Annemin bu tür olaylara karşı en büyük gardı telefon numaralarını ajandaya not etmek.Canım ya benimkileri de not alıyor.öyle bir şey yapmakta fayda var aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir baka bende not alayım öyle :) Teşekkür ederim tavsiye için :)

      Sil
  3. Daha önce hard diskim bozulmuştu.Bir yıllık çalışmam okyanuslara açılmıştı. Senin derdini ben çok iyi bilirim. Ama kurtarabildiklerin var şanslısın hani=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of o da çok fena... Bizim bilgisayar da bir ara virüs kapmıştı format atılırkende eski resimlerin bir kısmı da silinmiş ama yine onda da kurtarabildiklerimiz olmuştu.
      Kurtarabildiklerim var şükür ki, hatta telefon rehberimin bir iki kişi haricindekini tamaladım facebook sağolsun :) Hayatımda ilk defa facebook bir işime yaradı yani :D

      Sil
  4. ayy hadi tamam geçtiiii sakin ool sölediklerini bilmiyom ama herhangi türkcele git sor yaaa olur kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğa yazınca daha iyi oldum yaa :) Telefonumu da yavaş yavaş eski hâline getiriyorum zaten, sakinim yani ^^

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^