Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

3 Nisan 2011 Pazar

Esmer Pratik Kurabiyelerim :D

Nihayet blogspot düzeldi. arada bozuluyor ama nese.. başlıkta esmer kurabiye yazıyorda aslında özelliiği esmer olması değil. ben fırında biraz fazla beklettim iyi pişsinler diye, ondan böyle oldular. tarifi annem http://urfatutkunu.blogspot.com/ bloğunda görmüş. 'deneyelim tadı nasıl merak ettim' dedi annem, denedim ve tadı güzel oldu. blogta un kurabiyesi gibi diyordu tadı pek öyle olmadı çünkü tarifte krem şanti miktarı fazla yazıyormuş. çok uzatmayayım, işte malzemeler:

1 poşet krem şanti(1 paket koyarsanız tatlı olmuyor..)
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un 
bu kadar x)

krem şanti ile sıvı yağı biraz çırpın, ardından unu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun :)  şekil verirken biraz dikkat edin çok çabuk parçalanıyorlar. önce elinizde biraz sıkın sonra şekil verin. fırından çıktıktan sonra hemen çıkartabilirsiniz. ben hemen çıkartmıştım parçalanmadılar. ama tarifi aldığım blogta soğuduktan sonra çıkartmışlar, öyle de yapabilirsiniz :)

kurabiyelerimin resimleri..




SIRADA NE VAR?

Kimchili Pilav ve Hindi Etli Ramen Nasıl Yapılır?

ÇOK YAKINDA.. :)

2 yorum:

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^