Mmm... çok lezzetli iki yemek.. aa işe bak ikisinide ben yapmışım heheheh :D bloğumun hangi köşesine bakarsanız bakın beni bir asya sevdalısı olduğumu çok kolay anlarsınız :) burdaki iki yemekte Kore yemeği. fakat ramen biraz kapsamlı bir yemek.. hem Japonya, hem Kore, hem de Çin de yenilen bir yemek ramen. başka ülkelerde meşhur mudur bilmem, onlara sormak lazım :D tariflere geçelim..
Kimchili Pilav
bu tarifde kimchi ve pilavın yapılışını vermiyeceğim. başka zaman tarifleri eklerim.
MALZEMELER:
isteğe bağlı kimchi ve pilav :D
teflon tavaya pilav ve kimchiyi döküyorsunuz ve 5 dakika kadar ısıtıyorsunuz. pilavın kimchinin rengini alması tadını daha güzel yapabilir :)
kimchili pilavın resmi
Hindi Etli Ramen
aslında ramen ucu açık bir tarif ne bulursan kat içine gibi :D bu benim ikinci ramen denemem ve tadı dehşet oldu *-,* normalde bu ramenin çin eriştesiyle yapılması gerekir ama ben henüz çin eriştesi alamadığım için spagethi ile yaptım :) çin eriştesi şöle görünüyor..
birde noodle var o biraz daha farklı ama lezzetinde çok fark olmaz sanırım..
MALZEMELER(denemelik yani miktarı az):
yarım paket spagethi ya da noodle ya da çin eriştesi
sebze(havuç,turp,soğan,pırasa v.s.)
hindi eti(hindi eti olmak zorunda değil. tavuk eti, balık v.s. olabilir. ayrıca ben pişmiş hindi eti kullandım.)
zeytin yağı
soya sosu
bir tane tavuk bulyon
küçük tava ve küçük tencere
küçük tencerenize yaklaşık 4 su bardağı tatlı su dökün. altını kısık ateş de açın. suya elinizde ezerek tavuk bulyonu ve bir miktar soya sosu dökün(soya sosunu çok dökersiniz fazla tuzlu olur.) su hafif hafif ısınırken, sebzelerinizi küçük küçük kesin. miktarlarını fazla tutmamanız tavsiyemdir. ekliyeceğiniz et çiy ise onuda kesin. ocağa küçük tavayı koyun, altını orta ateşte açın ve içini bir miktar zeyin yağı ekleyin. yağ ısınınca içine sebzeleri ve eti ekleyin ve kızartın. tencerenize spagethiyi ekleyin. sebzeler iyice ölünce ve et pişince ocaktan alıp bir tabağa koyun. üstüne soya sosunu döküp biraz bekletin. spagethi yumuşamaya başlayınca suyun içine yumurta kırın(isteğe bağlı). sebzeleri ve etleride ekleyin ve karıştırın. ben biraz bekletip altını kapatıyorum. çukur bir kaseye koyup servis edebilirsiniz. :) isteğe bağlı olarak domates, mısır, wasabi v.s. ile tadını güzelleştirebilirsiniz..
işte ramenin resmi(belki gözünüze hitap etmeyebilir ama ağzınıza hitap edecek eminim..)
Kimchili Pilav
bu tarifde kimchi ve pilavın yapılışını vermiyeceğim. başka zaman tarifleri eklerim.
MALZEMELER:
isteğe bağlı kimchi ve pilav :D
teflon tavaya pilav ve kimchiyi döküyorsunuz ve 5 dakika kadar ısıtıyorsunuz. pilavın kimchinin rengini alması tadını daha güzel yapabilir :)
kimchili pilavın resmi
Hindi Etli Ramen
aslında ramen ucu açık bir tarif ne bulursan kat içine gibi :D bu benim ikinci ramen denemem ve tadı dehşet oldu *-,* normalde bu ramenin çin eriştesiyle yapılması gerekir ama ben henüz çin eriştesi alamadığım için spagethi ile yaptım :) çin eriştesi şöle görünüyor..
birde noodle var o biraz daha farklı ama lezzetinde çok fark olmaz sanırım..
MALZEMELER(denemelik yani miktarı az):
yarım paket spagethi ya da noodle ya da çin eriştesi
sebze(havuç,turp,soğan,pırasa v.s.)
hindi eti(hindi eti olmak zorunda değil. tavuk eti, balık v.s. olabilir. ayrıca ben pişmiş hindi eti kullandım.)
zeytin yağı
soya sosu
bir tane tavuk bulyon
küçük tava ve küçük tencere
küçük tencerenize yaklaşık 4 su bardağı tatlı su dökün. altını kısık ateş de açın. suya elinizde ezerek tavuk bulyonu ve bir miktar soya sosu dökün(soya sosunu çok dökersiniz fazla tuzlu olur.) su hafif hafif ısınırken, sebzelerinizi küçük küçük kesin. miktarlarını fazla tutmamanız tavsiyemdir. ekliyeceğiniz et çiy ise onuda kesin. ocağa küçük tavayı koyun, altını orta ateşte açın ve içini bir miktar zeyin yağı ekleyin. yağ ısınınca içine sebzeleri ve eti ekleyin ve kızartın. tencerenize spagethiyi ekleyin. sebzeler iyice ölünce ve et pişince ocaktan alıp bir tabağa koyun. üstüne soya sosunu döküp biraz bekletin. spagethi yumuşamaya başlayınca suyun içine yumurta kırın(isteğe bağlı). sebzeleri ve etleride ekleyin ve karıştırın. ben biraz bekletip altını kapatıyorum. çukur bir kaseye koyup servis edebilirsiniz. :) isteğe bağlı olarak domates, mısır, wasabi v.s. ile tadını güzelleştirebilirsiniz..
işte ramenin resmi(belki gözünüze hitap etmeyebilir ama ağzınıza hitap edecek eminim..)
AFİYET OLSUN..
SIRADA NE VAR?
Sergide Resmim Var!!!!! :D
.ÇOK YAKINDA.. :)
o yemek çubuklar nerde satılıyor???
YanıtlaSilkonyadaysan eğer metro da satılıyor. o yer ankara yolunda. :)
YanıtlaSilYemek çubuklarını ve çin eriştesını nerden temın edebılırım?
YanıtlaSilcarrefour da ve kim markette satılıyo küçük bi paket içinde ramen için sosu ve yağı da var çin eriştesi de
Silhangi şehirde olduğunuza bağlı konyadaysanız söyleyebilirim yoksa bilmiyorum ama büyük alışveriş merkezlerinde makarna reonlarında bulunuyorlar :) çubuklarıda şimdiye kadar sadece metro avm de buldum onun dışında sadece toka olan çubuklardan bulmuştum :D onlarlada yemek yemek zor yaa :D uçları yuvarlak oluyor :D yemek kayıyor :D
YanıtlaSilPeki yemek çubukları istanbul metro avm'de bulunuyormu veya başka bir yerde yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilistanbul'da metro avm varsa muhakkak satılıyordur. plastik tabak, bardakların olduğu tarafta bulursun herhalde. hiç gitmedim istanbuldakine ama olması gerekiyor :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
YanıtlaSildiyarbakırda nerde blunur acaba:)
YanıtlaSilüzgünüm ama benim bilgiğim sadece konyadaki diğer şehirlerde nerede bulunur bilemem sadece tahmin yürüttüm..
YanıtlaSiltarifiniz çok hoş ... :))
YanıtlaSilteşekkür ederim ^^
SilNevşehirde aradım taradım ama bulamadım :/ bilen var mı ki??
YanıtlaSildediğim gibi başka şehirlerde nasıl bulunur bilemem ama büyük alışveriş merkezlerinde makarna reonların felan bulunuyor .
Silsaçmalık ki hiç bi yerde bulamadım :/
Silson çare kayseriye gidince bir dürü alcam ((:
Piriç keki güzel mii??? :/
YanıtlaSilbiliyo musunuz yani (:
bakınca kuru bi şey gibi geliyo ama tadını merak ediyorum ne yapsam bilemedim hani sevmezsem o görüntüden soğumak istemiyorum (:
pirinç keki hiç yemedim, yapmaya çalışmıştım ama çok alakasız birşey çıkmıştı yani yedim diyemem :D japonların tatlısı olan dango dan yapıp yemiştim. tadı garipti :D
Silkek gibi birşey zaten yapıp yiyenlerden duyduğum kadarıyla sade az yavan bir tadı varmış :) ilerde asıl yerlerinde yemek isterim yabancı yemekleri :) evde yaptıklarının tadının pek aynısı olacağını sanmıyorum ama hazır bulabilirsen dene derim :)
Ahh keşke bulabilsem ((:
SilEvde yapmak istiyorum aslında ama her yerde ayrı tarif :P
Belli zaten kuru görünüyodu ((:
Aynen valla yerlerinde yemek gerekiyo yemekleri ve gidebilsem seule :D
Oh be sonunda aradığım ramen tarifi.Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilrica ederim ^.^
Sil12 yaşındayım ve 3 yıldır korecan, 4 yıldır animeciyim. açıkçası tarifin çok güzel denemeyi çok isterim :) bi ara evde havuçlu-biberli ramen yapmıştım. bide balık keki... ramen hadi neysede balık kekim berbat olmuştu. böğğğğ bu ne la böle ne halt yemişim ben didim •.• çünkü dışı yanmış içi çiğ kalmıştı XD her neyse tarifini denemeyi çok istiyorum ama ailemin (özellikle annemin) izin verceğini hiç sanmıyorum :/ :( :(
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beğenmene sevindim :) Daha 12 yaşındaymışsın, mutfakta deneyim kazandıkça eminim yaptıkların daha lezzetli olacaktır ;) Annene söyle beraber yapın o zaman, karışık ya da zor bir tarif değil ki :) Noodle bulamam diyorsan ben bu yazıyı yazdığım zaman spagethi ile yapmıştım; öyle de yapabilirsin :)
Sil