Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

28 Ağustos 2012 Salı

Helal-Haram Yazım Hakkında

Helal-Haram da yapılan yanlışlıklar hakkındaki yazım için tık tık  bu yazımın altına gelen yorum ve benim cevabım hakkında bir yazı yazmak istiyorum :)

yukarıdaki yorumun aynen resmi. ben doğrusu şaşırdım çünkü; yazıda tek tek açıklamama rağmen, atlayarak okunmuş havası var yorumda. rahatsız oldum birde çünkü; "adsız" yazılmış.. adsız yazmak yerine yorumlara isim, nick v.s. birşey yazın lütfen. adısz diye seslenmek ya da adsız yorumlar görmek beni rahatsız ediyor. yorum yazmayın demiyorum, blog sahibi kişilerin ihtiyacı gibidir yorum(yalana gerek yok sanırım :D ), ama insan alakadar olduğu kişiye adsız diye seslenmeyi sevmez. haksız mıyım?



neyse benim cevabıma gelirsek efenim :) (yorum olarak yazsamda okunmamış olabilir diye düşündüm. bide direk soruya cevap olduğu için eklemek istedim. yine sorusu olan varsa sorsun ama öncelikle yazdığım yazıyı bir okuyun olur mu :) )


"tevratın değiştirildiği doğru zaten incilde değiştirildi ve yani değiştirilmiş bir dine inanıyor museviler, yani internette yazanın asıl öz tevrat olacağını hiç sanmıyorum. Kur'an-ı Kerim'den önce gönderilmiş kutsal kitapların kuralları zaten geçersiz kılındı, bunu biliyorsunuzdur ki onlar zaten değiştirilmiş ve bozulmuşlar. 

"insan fıtratına uygun yiyecekler değil" yargısı çok öznel bir yargı çünkü, Japonya, Çin, Kore gibi okyanustan beslenen ülkelerde hep bu tarz belki daha adını bile bilmediğimiz deniz ürünleri sevilerek yeniliyor ve Türkiye'nin kıyı kentleri içinde bu geçerli. Karasal iklimde yaşayan insanların bir kısmı bile beğeniyor bu tarz yiyecekleri. mesela midye ve kısmen olsa yengeci bende beğeniyorum. karasal iklimde yaşayan insanların damak tadına uymuyor diye birşeyi haram diye yaymak saçma bana kalırsa. ayrıca denizdeki canlılar kendi pislikleri yiyor diyelim(çoğu deniz canlısı bitki olan yosunu ve balığı yiyor.), tavuk da kendi pisliğini yiyor, keçi bebek bezi bile yiyor o zaman ne keçi sütü için ne yumurta yiyin ne de onları üreten canlıları. haksız mıyım. 

bu konu şüpheli bir konu değil, insanların birçoğu sonradan uydurulmuş şeylere inanıyorlar. zaten yukarda ayetlerle de açıkladım deniz ürünlerinin haram olmadığını. açlıktan ölmediğiniz sürece domuz yemeyin ama diğerleri hakkında böyle bir kural yok.

her şüpheli konuyu araştırın lütfen, Kur'an dan. Allah, Mümin'i şüphede bırakmaz. öncelik olarak hadisleri kullanırsanız şüphede kalırsınız çünkü günümüzde Kur'an-ı Kerim'e uymayan o kadar çok hadis varki, şüphede ya da ikilemde kalmamanıza olanak yok.

umarım açıklayabilmişimdir :)"

tekrar söylüyorum lütfen lütfen lütfennnnnn araştırın. önce Kur'an'dan sonra Kur'an'a aykırı olmadığı sürece hadislerden. onun bunun düşüncesine körü körüne bağlı kalmayın. çocuklarınıza, çevrenizdekilere sürekli araştırmayı ve tek bir yere bağlı kalmamayı söyleyin. Kur'an-ı okurken sanki ilk defa okuyormuş gibi okuyun, her seferinde yeniden. hocalarınızın, şeyhlerinizin düşünceleri gibi düşünerek değil, kendiniz gibi düşünerek. çünkü Kur'an-ı Kerim'i anlayabilmek için olan zeka fazlasıyla sizde var. lütfen :)

2 yorum:

  1. Zencim nerelerdeydin ozledim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralardaydimda okumadığım yazıları okuyordum :) bende sizi çok özledim :) henüz bitirdim nloğunuzdakileri okumayı :)

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^