Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

30 Ağustos 2012 Perşembe

Leyla ile Mecnun Kitabı Tam Bir Hayal Kırıklığı..


üşengeç blogcu zennnnnn, nihayet kitap yazısını yazmak için klavyenin başına oturdu :) hadi hayırlısı :)
konumuz başlık da ki gibi Leyla ile Mecnun kitabı hakkındaki hayal kırıklığım.. önce resim pliz 
(boşuna üşengeç demiyorum kendime: resmi bile çekmek yerine internetten aldım :D )

bitireli baya oluyor, sanırım bayramdan bir hafta önce bitirdim. içinde gerçekten beğendiğim yerler oldu, kimisi söz kimiside bölüm olarak ama işte genele bakarsak kötü bir kitaptı yaa.. ben şöyle küçükken izlediğim Osmanlı ve öncesi hakkındaki çizgi filmler tadında bir şey bekliyordum ama değildi.

başlangıçta iyi güzel diyorum Allah'a övgü falan iyi gidiyor kitap. ardından Peygamberimize övgü. ama öyle abartılara girmiş ki bir yerden sonra (Peygamberimizin erkek olduğunu da akla getirirsek) adam neredeyse sapıtmış. tamam diyorum devam.. bu seferde hükümdarı öyle bir övmüş ki sanırsınız hükümdar insan üstü bir varlık. hadi işin içinde kelle kurtarmak var ama yani olmamış be nizami dede. işte sayfalaaar, övgüler, oğla nasihatlar, günlük konular, kendine tavsiyelerden sonra asıl kitabın konusuna gelebildik. yaşı çok büyük olmayan Leyla'dan dilber diye bahsedilmesi çok sinirime dokundu, sürekli hurafelerden söz edilmesi sinirime dokundu, Mecnun'un sürekli çöllerde sürünmekten başka bir iş yapmaması çok saçmaydı v.s. v.s.. sonlarına doğru toparladı gibi ama, ama.. söylemem gerekir ne güzel hiç cinsel unsur katılmadan aşk hikayesi yazılmış diyorken, Leyla'nın bedenini adam bildiği her şeye benzetmiş ona da bir "ÇÜŞ" diyorum. ayrıca sürekli şaraptan ve sakiden(saki=şarap ve içki servisçisi) bahsedilmiş.

kitap kısaca yukarıdaki gibi. kitabı bitirdikten sonra tam bir kitap kurdu olan kuzenimle konuştum biraz, bana geçmişteki Türk kitaplarından hiç hoşlanmadığından bahsetti. benim düşüncelerime katıldığını söyledi hatta. bu kitaptan sonra neden aşk kitabı okumadığıma da cevap bulmuş oldum. kitap okurken gelemiyorum böyle sakız gibi uzayan konulara yani kısaca çok sıkıcııığğğ~~

 neyse kitapta beğendiğim bölümleri işaretlemiş, altını çizmiştim. onlardan birkaçını paylaşayım sizinle :)

"Bizim yaradılışımızın amacı zevk etmek, uyumak ve yemek değildir. Bu yalnız uyku ve yemek konumundan yükselirsen, iyi edersin. Çünkü öküz ve eşek de o konumdadır."

"Aslan yürekli olacaksın ki yaşayasın. Korkaklar(öküz yürekliler), bir iş beceremezler."

"O kadar yalnızım ki, gölgemden başka dostum yok. Ona bile senden haber soramıyorum; korkuyorum, belki bana rakip olur. Sana belki zahmet verir diye, bir gölgeden seni esirgiyorum. Oysa sen, benden gölgeni bile esirgiyorsun." 

v.s. daha var ama yazıyı uzatmaya gerek yok :)

4 yorum:

  1. Kuzucum sana en sevdigim yazarlardan birini onermek istedim yazini okuyunca. Ben Maeve Binchy'in hemen hemen butun kitaplarini okudum, ve en sevdiklerim Italyanca ask baskadir ve Ask mutfakta piser.... Firsat bulursan mutlaka okumalisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimdekileri bitirince inşallah okurum :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER.DIŞI GÜZEL GÖZÜKÜYOR AMA DEMEKKİ İÇERİĞİ YETERLİ DEĞİL.

    ÖĞRENMİŞ OLDUK.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) rica ederim :)

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^