Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

3 Ağustos 2014 Pazar

Çok Mu Ütopik/Çok Mu Karamsar... #3

Ne zaman iyi bir şeye girişsem illaki sevdiklerim de bundan yararlansın, o iyi olan şey onların hayatlarında da iyi değişikler yapsın; hayatlarındaki yorgunluk hafiflesin istiyorum. İlk başlarda söyledikleri her bahaneye, çıkardıkları her sıkıntıya göğüs gerip onlarında aslında bunu istediğini görebiliyorum, ellerinde tutup bu yolda yürümelerine yardımcı olabiliyorum (en azından çabalıyorum). Fakat sonra yoruluyorum; kendi sorumluluklarımla beraber pek çok kişinin sorumluluklarını yüklenmekten, sıkıntılarını kendi sıkıntımmışcasına düzeltmeye çalışmaktan. Sonra kendimi de yavaş yavaş o iyilikten uzaklaştırıyorum. Sonra herşey ama herşey arapsaçına dönüyor; agresif, mutsuz, yaptığı işleri usanmışlıkla alt üst eden biri oluyorum. Bu dediğimi uzun süredir yapıp duruyorum hem de o kadar uzun süredir ki ne zaman bu huyun karakterime yerleştiğini hatırlamıyorum bile. Bu sefer böyle olsun istemiyorum ama ne yapacağım onu da bilmiyorum. Boğuluyorum...
-----
Yukarıdaki ruh halim geçiyor gibi(yeni yazmadım yukarıdaki yazıyı). Sanırım çözümü az çok bulmaya başladım. İlacım düşük doz bencillik olabilir belki. Aklıma da başka birşey gelmiyor...
-----
Şu aralar kolayıma kaçıyor diye instagram'da takılıyorum(Sağ sütundan instagram sayfamı bulabilirsiniz). Ama açıkçası orada daha yeni sayıldığımdan sanırım çok fazla sıcak hissedemiyorum maalesef... Boşluk yaşadığım anlarda bloğa yazmak instagrama yazmaktan daha çok rahatlatıyor beni. Keşke bloğumu daha sık güncellesem. Tabi keşke demekle olmuyor bu olay istiyorsam icraate geçmem lazım ama bilmiyorum. Ne zaman bilgisayar başına geçsem bir sürü blog okumak istiyorum, bir sürü yazı yazmak istiyorum. Belki adamakıllı bir sınır koyabilsem daha sık blog yazabilirim. Bloğun ve buradaki gerek yazılarını okuduğum gerek yorum yaptığım herkes ve bana yorum yapanlar ya da en azından bloğumu okuduğunu hissettirenler aslında çok değerli benim için. Bunu da söylemek istedim
-----
4 günlük bir tatildeydik. Aslında tam olarak tatil değilde gezi diyelim. 4 gün boyunca şehir gezdik. Oralar hakkında yazı yazmayı planlıyordum ama emin değilim şuan. Yazarım umarım. Şu üzerimdeki saçma yorgunluğu atmam gerekiyor ama.
(Dinlediğim şarkılar genelde sözleri yerine melodisine, tınısına göre seçiyorum.)
(Normalde Müslüm Gürses dinlemediğim halde bu parçasını "Neredesin Firuze" filminde duyunca kapıldım gittim şarkıya.)

Öyle işte...

10 yorum:

  1. Başkalarının sorunlarını kendi sorunlarının gibi algılamaktan vazgeçmelisin. Çünkü bu durum insanı yoruyor. Kendini iyi hissetmek istersen slow müziklerden uzak dur. Hareketli, neşe veren müzikler dinle. Komik kitaplar oku. Sana Pucca'yı tavsiye edebilirim. :) Hayat güzel. Hiç bir şey için canını sıkma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçmekten başka tercihim yok gibi görünüyor. Çünkü o başkaları sorunları çözmekte benim kadar istekli değiller o zaman bende umursamayacağım sorunlarını(çözmek derdine düşmeyeceğim yani)
      Ya genelde neşeli şarkılar dinlerim de işte takıldım Müslüm Gürses'e ilk defa. Zaten öncesinde onu dinlememe nedenim çok karamsar şarkıları olmasıydı.
      Blogger Pucca mı?
      Yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bunalım kokusu alıyorum =( Kendini dinle biraz ya. Boşver başkalarını ve onları düşünmeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım, biraz belki. Kıyısında dolanıyorumdum da denilebilir.
      Bana bu o kadar bencilceymiş gibi geliyor ki :D Dediğin gibi kendimi dinlemeliyim. Farkettim de son zamanlarda başkalarını kendimden çok dinlemişim; iç sesimi onlar yönetmiş... Neyse en azından farkına vardım bunun ve dur deme vaktinin geldiğini anladım. Hem bak spor yapınca daha iyi daha mutlu hissediyorum kendimi :) Kendi sorumluluklarımı da birinci plan tutup gerçekleştirebilirsem toparladım demektir :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. iyi misin ama ne ilacı kullanıyon ki. üzme canını ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan iyiyim, merak etme :)) Bencillik ilacı :P :D

      Sil
    2. Hiç ilaca para verir miyim ben, ayıp ettin :D

      Sil
  4. Başkalarını bu kadar düşünüyosun ama sen üzüldüğünde yalnız olunca fark edeceksin boşuna olduğun..
    Boşver en iyi hayat felsefesi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşuna maalesef :(
      Değil mi işe yarıyor kısmen :)

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^