Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

24 Aralık 2013 Salı

Çok Mu Ütopik/Çok Mu Karamsar... #2 (Yoruldum...)

Yoruldum; pek çok şeyden. Haksızlık yapan hocalarımdan; panikleyip hata yapan ve hata yaptıktan sonra etrafa suç atan(dışarıya vurmasamda içimden) kendimden; sürekli hatırlayıp durduğum vefat eden dedem için üzülmekten ve yakınlarımı kaybetme korkumdan...
Sık sık yaptıklarımı düşünürken "ilerde böyle böyle yaptım derim" diye düşünüp duruyorum kendi kendime. Bunu yaparken birşeyi unutuyorum asıl önemli olanın şimdi olduğunu; şuan yaptıklarım beni nasıl hissettiriyor?... Belki sürekli içimde barındırdığım gelecek kaygısından kaynaklı bu bilmiyorum. Bu kaygımın nedeni; ileride de şimdi olduğu gibi zorla çalışmak istemiyorum bu sebeple sevebileceğim mesleğin üniversitesini okumak istiyorum ama bu üniversiteyi kazanmak içinse şuanki derslerimi çalışmak zorundayım. Şuanki derslerimi çalışayım tamam diyorum ama çalışıyorum çalışmasınada birkaç hocaya soru götürdüğümde beni aptal yerine koyuyorlar ya; o kadar bıktım ki bu histen(üstelik ne anlama kıtlığı çekiyorum ne de konu eksiğim var, bazı hocalar benim kesinlikle anlayamayacağımı düşünürek anlatıyor ve sırf bu sebeple bazen anlayamıyorum. Sorunun açıklamasını dinlerken 50 defa "anlamadın mı?" sorusunu duysanız dinleyebilir misiniz siz o cevabı?). Özellikle matematikçi. Nefret ediyorum o adamdan. Hayatı boyunca yanlızca ekonomik kaygı taşıyacak ve hiçbir öğrencinin gerçekten sevebileceği bir hoca olamayacak bir insan işte o. Ama bu hocanın yanında o kadar kıymetli ve değerli iki hocam var ki. Hele o iki hocamdan birisinin annesi ve babası geçen hafta 2 gün arayla vefat etti... Baş sağlığı için hocamı aradığımda ne diyeceğimi bilemedim; sesi çok kötü geliyordu. (Hocam bloğumu bilmiyorsunuz ama tekrar Allah rahmet eğlesin.)
Şu ara boğazıma oturan bir öküz var. Bu öküzünde beslendiği pek çok neden var ama malum hayatım okulda geçtiğinden dolayı en çok hocalardan besleniyor. Bilmiyorum öğretmen olmak isteyen ya da öğretmen olan var mı şuan bu yazıyı okuyanlar arasında. Eğer varsa küçük bir rica da bulunmak istiyorum sizden. Öğrencilerinize önyargıyla yaklaşmayın, size yağ çeken yağcılar için ayrımcılık yapmayın, maaşınız çok olsun diye eğitim kalitenizde düşüş yapmayın ya da başka öğrencilerin haklarını gasp etmeyin. Tamam belki geçindirmeniz gereken bir aileniz vardır ya da kendinizce haklı olabilecek başka nedenler ama bu bir öğrencinin dengesini bozmaya değmez, gerçekten... O değerli iki hocamın birisi 40 yıllık diğeri 22 yıllık öğretmen ve ikisinden de o kadar değerli şeyler öğrendim ki(dersi saymadan söylüyorum ama ikiside mesleğinin ehli öğretmenler). İkisine de ne kadar teşekkür etsem az. Öğrencilerin sevgisini kazanmak yerine parayı seçen okuduğum okuldaki hocalar için aynı şeyi kesinlikle söyleyemem(umurlarında olsun ya da olmasın banane). Durumun ne kadarının farkındalar bilemiyorum ama pek farkında olduklarını sanmıyorum...

Şu aralar kesin olarak farkında olduğum birkaç şey var:
Rahatlamaya ihtiyacım var,
Aileme daha iyi davranmaya ihtiyacım var(sinirlerim yıpranınca en kolay onlara çatıyorum çünkü...),
Daha pozitif düşünmeye ihtiyacım var ve
Daha çok dua etmeye ihtiyacım var...
Öyle işte...

8 yorum:

  1. hadi hadi sabır geçicek hepsi merak etme.
    aileye hepimiz çıkışırız.
    aile bunun için var ki.
    ya sen iyi kalplisin.
    hadi iyiye gitsin herşey.
    iyi dileklerimi gönderip dua edicem ki senin için.

    öğretmenler de öledir geçer hepsi.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah geçer, içindeyken hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor :(
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. geççek sona da özlücen bak.
      en güzeli lise yılları yaa.
      :)

      Sil
    3. Bir şey geçmişte kalınca insan kötü yanlarını unutuyor belki de ondan çoğu kişi lise yıllarını çok seviyor. Askerlik anıları, üniversite yılları gibi.. Bu yüzden geçsin, tozu gitsin pembesi kalsın istiyorum :)

      Sil
  2. bak öle gerilince sıkılınca napcan biliyon mu.
    düşüncen onbeş gün sonrasını hayal etcen.
    ya da ertesi sabahı.
    geçcek yani.
    geçiyo herşey yaa.
    hep boşuna geriliyoz kii.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ay bunu da okudum dün de telefon saçmalığının şarjı bitti yaaa :(


    Geldim amaa dipidiip de demiş hepsi geçecek diye dualarımı iyi dileklerimi gönderdim zeynep iiim.

    Bir de hocalar hep öyle tuhaf ya ben de anlamıyorum. Herkes mesleğini layığınca yapsa keşke .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam :)
      Çok saol Şeymam :)
      Keşke yaa~~ Özellikle hocalar -.-"

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^