Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

19 Ocak 2014 Pazar

"Yoruldum~~" Bir Sınav Haftası Bitiş Klasiği :D

Merabalar :) Sınav haftası cuma günü tamamen bitti, o gün ben ölü gibiydim :D Bu garip haftadan kısa kısa notlarım var sizlere :)

Bir sınav klasiğidir; hani sorunun cevabı dilinin ucundadır da hatırlayamazsın sonra da defterindeki o bölümü hayal edersin hatırlamak için ya, çok yaşadım ben onu :D Ama kaç tane soruyuda öyle yaptım, sınava hazırlanırken defterden çalışmak önemli bence o yüzden :)
Allah sizi inandırsın öyle iğrenç bir felsefe yazılısı olduk ki! Hani önceden facede dolanan bir resim vardı ya "Bu sandalyenin yokluğuna inandırın beni" diye bir soruluk bir felsefe yazılısı, hah bize de hoca benzerinden yaptı -.-" Bizim sınav sorumuz şu(öyle ki ezberledim yani siz anlayın) "Kant'ın bir sözü var, "Kavramlar algısız boş, Algılar kavramsız kördür." bu sözü ve hangi akımdan etkilendiğini açıklayın." Af buyur?!? Uzun bir düşünme süresinden sonra yarım sayfa birşeyler yazdım ve kağıdımı verdim işte. Hayır ben felsefeyi severim ama felesefeyi hikayelerde, romanlarda okumayı severim; o Kant denen adam "öyle saçma bir laf söyleyeyim ki millet birşey dedim sansın" diye söylemiş bence bu sözü... E-okul'dan notuma baktım, 85 vermiş uyuz hoca...
Hani önceden bahsettiğim kızlar vardı ya, sınıfta beni uyuz eden. O kızlar(özellikle bir tanesi, zaten iki kişiler) bütün hafta boyunca deli ettiler beni ve N. yi(arkadaşım). Sınıfımı pek sevmiyorum zaten, bunun en büyük nedenlerinden biriside milletin birbirini yüz üstü bırakması ve birde laf olsun diye okumaları yetmezmiş gibi sınıfta çalışmak isteyenide engellemeye çalışmaları. Şimdi açıklayayım bunu: Sınıftakiler topluca, hocadan sınava çalışmak için izin istiyorlar ama kimse çalışmıyor ve hatta çene çalıyorlar. O beni uyuz edenler ise çalıştıklarında önüne gelene carlıyorlar, çalışmadıkları zamanda fena halde gürültü yapıyorlar. Arkadaşımla bende bu cümbüşte ders çalışamıyoruz çünkü çok gürültü oluyor. Bizde çözüm olarak hocadan izin alıp kütüphaneye iniyoruz ve orada çalışıyoruz. Bütün hafta boyunca "onların haklarına girdiğimizi" ötüp durdu o iki "müthiş insan(!)". Hatta sonunda müdahale etmeye kalkıştılar. Edebiyat dersinde biz kütüphaneye inmiştik, bunlarda hocaya demişler ki "bizde ders çalışmak istiyoruz, kütüphaneye inicez" ve tabi hoca da izin vermemiş(neden izin vermediğini bilmiyorum hocanın ama, hocanın sevdiği öğrencilerdeniz arkadaşımla ben, belki de onlar yanımıza gelip bizle uğraşmasın diyedir; bilemiyorum..). Bu ikisi içinde beni en çok uyuz edende sınıftan bizi çağırmak için çıkmış, şansa bak ki ben o gelemden önce lavaboya gitmiştim ve döndüğümde arkadaşlarım(N. ve bir arkadaşım) eşyalarını toplamış kalkıyorlardı. Ne olduğunu sorduğumda "Hoca bizi çağırıyormuş" dediler. O kız gözleri sinirden kızarmış bir şekilde gelip demiş bunu onlara ama ortada böyle birşey yok(yani hoca bizi çağırmamış). Ben önce olayın şokuyla eşyalarımı topladım sonra aklım yerine geldi ve heyheylendim iyice, hem onlar kim de istediklerini yaptırıyorlar bize!? Okul idaresinde ki hocamıza gittik olayı anlattık felan o da edebiyatçıyı arayıp görüşeceğini söyledi ve biz ders çalışmaya döndük. Bu olayda biz kimsenin hakkına girmiyoruz çünkü; eğer o dersin hocasından izin alırsak ve idareden bir hocaya da haber verirsek kütüphanede çalışmaya inebiliriz. Ayrıca onlar hak hukuk konusunda en çok laf yapan insanlar ama her haltı da barındırıyorlar, ne diyeyim artık bilemiyorum... (Resimdeki sözlerde o en gıcık olduğum kızın sözleri. Kız varya geçrekten sıyırmış, kendi derslere çalışıyor sonra "Eyvaah~Yarın filanca sınav var" diye millete psikolojik baskı yapmaya çalışıyor hatta bazen bunu yalan söyleyerek de yapıyor "ben filanca konuyu hiç çözemiyorum, sınavda naapcam yaaa~~" Yaaa, görün nasıl manyaklarla uğraşıyorum tüm gün -.-")
Amaan neyse. Karne notlarıma geçelim :D Yoğun çalışmalarım sonucu karnemde 1 tane üç, 2 tane dört ve 12 tane beş var :D Ayyy takdir alırsam havalara uçucam, çünkü lisede ilk defa takdir almış olucağım :))
Unutmadan birşey daha söylüyecektim, sınav haftası bir yöntem kullandım: "Mutluluk satın almak". :D Sınavım kötü geçtiyse kantine gidip çikolata yiyorum, hasta mıyım neyim yaa :D
Yazımı sizi sıkmak istemediğimden dolayı burada bitiriyorum, hadi görüşürüz >.<
Not: Karikatürler benim çizimimdir :) Çok güzel çizdiğimden değilde, söyleyim dedim :D

Öyle İşte :)

10 yorum:

  1. felsefef sorusu baya zormus ya :) ama öğrenci olmak güzel =)

    YanıtlaSil
  2. ahaha mutluluk satın almak mı ?? bende yaparım öyle şeyler ama bu tanımlama çok iyiymiş ;)) felsefecilerle şu anda aram iyi olmasına rağmen,okul hayatım boyunca gerçekten nefret ettim kendilerinden, hep hocalardan kaynaklı sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, öyle deyince insan daha mutlu oluyor :D
      Dediğim gibi benim tek derdim felsefenin ders olması yoksa felsefeyi severim :)

      Sil
  3. heey ne sıkılması ya anlattığın her şeyi anlatış tarzını çok seviyom ki. eh haberler iyimiş. notlar da iyi. takdir hadi hayırlısı. ben de bissürü almıştım. darısı başına. tabii yapcan ki de mi ama. arkadaşlar da takmıcan işte napcan.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Vala inşaallah takdir alırım, ilköğretimde hep takdir almıştım ama lisede hiç takdir alamadım.
      Takmayınca halloluyor ya :)

      Sil
  4. her dönemde böyle uyuz tipler var anlaşılan ya sabır de geç karikatürler gayet güzel bence benim çizimlerimi görmediğin için kendini yeriyorsun :D hee mutluluğu yanlış yerde arıyorsun çiklata mutluluk şey etmiyor son aldığım duyumlara göre protein tüket süt iç o daha çok işe yarıyormuş galiba denemedim ama :D hadi geçmiş olsun darısı büyük sınava (-.-') yey bende yaptım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var valla maalesef, sabır demekten başka seçeneğimiz yok evet.
      Amaan karikatür karalamadır işte :D
      Proteinlerin kana karışması hani uzun sürüyor ya ondan yani :D Çikolata için hızlı mutluluk diyelim o zaman :D
      Amiiinnnn :)
      Hehehe, o ifadeyi bende çok seviyorum :D

      Sil
  5. ya şöyle sınıflı okullu sınavlı yazıları okumak çok hoşuma gidiyor :))
    ayşe var o da senin gibii blogcu tanıyo musun bilmem :)

    size çok özeniyorum ya ama yok böyle oturup yazamıyorum ben
    varsa yoksa hikaye :)
    sıkıcıyıımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Bilmiyorum sanırım ^^
      Yok ya sıkıcılık değil o; herkesin kendine özel bir yeteneği var :) Benimde mesela pek fazla hikaye yazma yeteneğim yok, yazdım mı çoğunluğu betimleme oluyor hikaye diye ama o da sıkıcı oluyor :D

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^