Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

1 Mayıs 2014 Perşembe

Fener Alayı ve Şivlilik :)

Fener Alayı ve Şivlilik; Konya'da 3 ayaların girişini kutlama amacıyla çıkmıştır. Aslında çocuklar bunu pek bilmiyorlar, çocukların bu zamanı sevmelerinin asıl nedeni; fener alayı ve bolca şeker ^^
Fener Alayı'nda bu sene büyük kutlamalar olacağını duymuştuk:Selçuklu Belediyesi'nin önünde ve Kültür Park da. Maalesef ikisi de hüsranla sonuçlandı: Kültür Park daki belki akşam ilerledikçe güzelleşebilirdi ama yağmur yağdığı için erkenden dağıldı herkes, Selçuklu Belediyesi'nin önündeki daha biz gidemeden dağılmıştı yağmur nedeniyle. Fener Alayı akşamından birkaç resim çektim sizin için :)
Önce Kültür Park'a gittik ama çok kalabalıktı ve pekte umduğumuz gibi değildi. Bizim beklediğimiz daha çok fenerlerle alakalı birşeydi ama Belediye Başkanı konuştuktan sonra bir grup çıkıp konser vermeye başladı. Baktık zaten kalabalık en iyisi birde Selçuklu Beledeyisi'nin yanındaki fener alayına bakalım dedik.
(resimdeki Hacıveyiszade Camii)
Alttaki resim de Selçuklu Beledeyisi ama biz gidene kadar yağmur iyice hızlanmıştı, kutlamanın yerinde de yeller esiyordu.
 Baktık hiçbir kutlamaya katılamadık, madem o kadar da yol gittik bari Real'e gidelim dedik. Aşağıdaki resimdeki de Real Avm.
Şivlilik böyle olmaz inşaallah diye dua ediyordum dün akşam :D
Peki Şivlilik tam oalrak ne oluyor: Çocuklar kapı kapı dolaşarak şeker topluyorlar, eskiden şeker çikolata yerine kuruyemiş ve kurumeyve verilirmiş. (Tabii ki ben çıkıp şeker toplamadım, benim yaşım geçti artık :D )
Kardeşlerimden epey umutluydum ve umudum boşa çıkmadı bir sürü şeker topladılar :D Bende psikopat gibi oturdum o şekerleri düzenledim(Mutluluktan napacağını şaşıran Zen :D ) Şeker-çikolata yedik işte sonra :D 
Küçük kardeşim Kerem'in hasılatı :D (Kendisi de neredeyse hiç yemedi bunlardan :D )
Birde bugünlerde yapılan "bişi" var. Başka şehirlerde hamur kızartması, Konya'da ise bişi :D Onun için size gif ve resimlerim vaar :)
 Alttaki resimde bişiyi yapan emektar ev hanımlarımızla hazırladığımız soframız ^^

 2 günüm de böyle geçti işte :)

2 yorum:

  1. heeeey nefis yazı olmuş bu ya. şivlilik sayende duymuş oldum. biz de pişi diyoruz. fotolara da bayıldım. özlettin kendini amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Burada bazıları pişi de der :)
      Beğenmene sevindim fotoları ^^
      Derslerden dolayı çok uğrayamıyorum yaa, yorumunu bile çok geç yayınlayabildim :/
      Mümkün olduğunca uğramaya çalışıyorum :)

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^