Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

1 Şubat 2013 Cuma

Mutlu Küçük Kırmızı Başlıklı Kız? Zennn?


Bloğumun adresinde happy little red riding hood(mutlu küçük kırmızı başlıklı kız) yazıyor. Ama nereden geldi bu isim?

Birgün kırmızı pelerinimi giyindim, elimede sepetimi aldım ve büyükkannemin evine patikadan gitmeye başladım. Yolda ayağım bir taşa takıldı ve yere düştüm. Durumuma gülerek ayağa kalktığımda karşımda 2 metre boyunda bir kurt gördüm. Kurt gülümseyerek bana " Mutlu küçük kırmızı başlık kız" dedi ve adımda buradan geldi deeeeeeeeeeermişim :D Hadi ordan ben yere düştüğümde gülmem ki :D Tabi olayda sadece saçma olan benim düşünce gülmem :D Neyse neyse uzatmadan anlatayım ben çünkü mousen çarpı işaretine doğru gidiyor, farketmedim sanma. GÖRÜYORUM HERŞEYİ BEN! ÇEK ELİNİ O MOUSEDEN! ÇEKSENEEEEEEEE!
Öhüm Öhüm.. Evet. Ben blog açmaya karar vermiştim, şöle 3 yıl kadar önce(2010 un Aralık ayı). İlginç bir isim arıyordum bloğum için. O zamanlarda da internetten kırmızı başlıklı kızın ingilizcesi çıkmıştı karşıma ve ismi de ilginç gelmişti bana. "Once upon a time. There was a girl named Little Red Riding Hood....(Bir varmış, bir yokmuş. Küçük Kırmızı Başlıklı Kız adında bir kız yaşarmış....)" :D  Herneyse bloğumun adı bu olacaktı little red riding hood, ama yapamadım başkası kullanıyormuş bu ismi. Bende bari birde mutlu ekliyeyim dedim ve happy de eklenmiş oldu ismime. İngilizce olmasının nedeninden tam emin değilim. Şimdi olsa türkçe yapardım o kesin. Böyle işte efendim. Bu ismi seviyorum ama.



Peki ya zennn ismim nereden geliyor?



Önceden açıklama yapmıştım ama biraz eksik yazdığımı farkettim. Ben zen in anlamını kürtçede Zeynep(adım) sanıyordum. Değilmiş galiba. Sonra bu zen in budizmin bir dalı olduğunu öğrendim, vazgeçsem mi ki bu isimden dedim. Çok sonralarda zen in türkçede altın demek olduğunu öğrenince çok hoşuma gitti. Çünkü söylenişi bile hoşuma gidiyordu. Sonra ben sonuna 2 tane daha n harfi ekledim. Sonuç olarak Zennn çıktı. Çizimlerimde, yazılarımda kullandığım bir imza diyebiliriz buna. 

Değiştirmeyi düşünmedim mi, düşündüm tabi ki çünkü bir süre sonra pek hoşlanmamaya başladım ismimden. Ama daha güzel bir isimde bulamadım bende sevmeye karar verdim takma ismimi :) Blog diyarında da önceden adım Zennn(=^_^=) di ama Google+ ya geçtim ismim Zeynep Zen oldu. İsmim böyle olsun istemiyordum ama. Uyuz Google+ da Zennn i kabul etmedi; fazla harf tekrar ediyormuşda ondanmış -.-" Bende Mutlu Küçük Kırmızı Başlıklı Kız yaptım.  Bu seferde adımın gerçek olmadığını farketmişler. 1 Şubat'a kadar zaman vermişlerdi. Nolcak bilmiyorum. Hesabımı donduracaklarını söylemişlerdi ama Google+ hesabımı çoktan kapattım. Tabi onu kapatınca da baya bir sıkıntı yaşadım ve yaşıyorum. Youtube hesabımda sorunlar oluştu, blogta ayrı sorunlar çıktı. İyisi mi sakın Google+ ya bulaşmayın. İllet gibi geldi ve dağıtıp gitti -.-" Şimdide adım Altın Zen oldu yani Altın Altın gibi bir anlam çıkıyor ama napayım ancak bu ismi kabul ettirebildim. Google sonunda bana kafayı yedirticek ama hadi hayırlısı. Ben birde Google+ hesabıma bakayım... -.-

Ha ayrıca mimlerimi silmiycem artık, yeni sekme ekledim yukarıya :)


Sonuç bu işte açıkladım isimlerimi gidiyorum :D Eğer bu satırlara kadar gelip okuduysanız tişkür ederim ^^

4 yorum:

  1. gelicim yine ama zen çok iyi bişi.
    uzakdoğu yaşam tarzı bir çeşit.
    zihni boşaltmak, hayatla barışmak gibi faydaları var. oku incele biraz bak. iyi gelir ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zen in o anlamını araştırırken bulmuştum. Hoş birşey ve güzel. Ama din gibi algılandığından dolayı pek hoşuma gitmedi yoksa hakkında hoş yazılar ve şiirler var :)

      Sil
  2. ne sılılması çarpı işareti yaaa.
    allam öle tatlı sevimli anlatıyorsun kii.
    :)

    YanıtlaSil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^