Yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmayacak olsan bile yazımın hemen altındaki "okundu" butonunu işaretle olur mu :)

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Yine Bir Duygu Karmaşası: 6 Yaşıma Dönmek İstiyorum~~

(videodaki küçük pembe saçlı kız, küçükken benim sailormoon(aysavaşçısı) çizgidizisindeki en sevdiğim karakterdi. hoş halen severim.)

bana zaman makinen olsa hangi yaşına gitmeyi seçerdin? diye sorsalar hiç düşünmeden 6 derdim.. [nedenini yazımın sonunda zaten anlamış olucaksınız, bu sebepten anlatmakta acele etmeye hiç niyetim yok :)]

yukarıdaki şarkıyı ekledim çünkü; 6 yaşımdayken ne kadar pek seviyormuş gibi görünmesemde hayatımın derinlerine işlemiş bir çizgidizinin sonralardan öğrendiğim ama beni yine 6 yaşımdaki küçük kıza döndüren şarkı olduğu için.

bazen küçüklüğümü hatırlayınca, çok karmaşık duygular hissediyorum.. ağlamak istiyorum, gülmek istiyorum,
herşeyi arkamda bırakıp geçmişe dönmeyi istiyorum.. diyorum bazen, keşke 6 yaşımdaki halim yanımda bitiversede o küçük kafamın içinde neler döndüğü hatırlasam.. bilmiyorum belki kendini beğenmişlik dersiniz ama ben 6 yaşımdaki hallimi çok seviyorum. öyle bir kız kardeşim olsa keşke diyorum hatta :D

yukarıdaki şarkıyı ekledim çünkü; beni tekrar 2000 li yılların başlarına götürüyor. halen 90 ların moda, müzik tarzlarının bitmediği döneme götürüyor. aysavaşçısının orjinali yanlış bilmiyorsam 1991 - 1997 aralığında yayınlanmış zaten. bu çizgidiziyi görünce, izleyince neden çocukluğuma döndüğüm belli. önceden dediğim gibi 97 doğumluyum. anladınız işte :)

aysavaşçısı benim japonlara olan sevgimin temellerini oluşturmuş bir çizgidizi. tabi bu temelleri rtük ün bu çizgidiziyi yayından kaldırması biraz sarstı ama yıkılmadı :)(çizgidizi de bazı erkek karakterler savaşçı olunca kıza dönüştüğü için.) hala japonları ve japonyayı seviyorsam en temel nedeni aysavaşçısıdır.. aslında aysavaşçısı japon çizgifilmi ve çizgidizilerine olan bir sevgi de oluşturmuştur içimde ^^

benim hissettiklerimi 90 lı yıllarda ve 2000 lerin başında çocuk olmuş olanlar, ya da herhangi bir japon çizgidizisiyle(şekerkız candy mesela :) ) çocukluk dönemini tozpembe bir dünya gibi yaşayanlar anlar.. başka anlayabilecek insanlarda vardır tabi :)

videodaki görüntülere bakınca eminim sizinde anılarınız canlanır: müzikte bulunan eski disko müziği havası, kıyafetler, özellikle o gelinlik sahnesi..

6 yaşımdayken herşey farklıydı.. arkadaşlıklar, insanların konuşma tarzları, akraba ortamları.. 6 yaşımdayken de çok konuşkan bir kızdım.. halam beni gittiği kurslara yanında götürürdü bazen.. hocaları, halamın arkadaşları beni çok severdi.. ve o gittiğim kurslardan birinde halamın aldığı soğuk ballı  içim sütün neden bilmiyorum bende çok farklı bir hatırası kaldı. anlatamıyorum çünkü gerçekten bende anlam veremiyorum.. 
şimdi düşünüyorumda zamanında abla-abi dediğim ve saygı duyduğum kişiler aslında benim şimdiki yaşımdan bile küçük haylaz çocuklarmış, düşünmesi çok garip hissettiriyor :)

küçükken büyümeyi çok isterdim. ama nerden bilebilirdim büyümenin birçok sorumluluk ve sıkıntıyı ardından getireceğini.. hoş halen çok büyük değilim ve üniversiteli olmak istiyorum biran önce.. insan değilmiyiz hiç akıllanmıyoruz :D

o zaman izlediğim çizgidiziler: aysavaşçısı, (aradasırada) şeker kız candy, heidi, pokemon, beyblade, ninja kaplumbağalar v.s. v.s. çoğu japon yapımı olan tonlarca adını bile bilmedikleriminde olduğu çizgidizi..
sonralarıda tv den çizgidizi izledim japon yapımı, ama çok yayınlanmıyorlardı..

6 yaşımda kendime ve grubuma göre belli kurallar vardı. mesela hepimiz aysavşçısı çılgınıydık ve kimse başkasının karakteri olmak isteyemezdi, bir nevi ihanet :D ben chibiusa, ablam usagi, kuzenimin biri rei diğeri amy, bir kuzenimle çok kavga etmiştim chibiusa için :D v.s.

çocuk olmak güzeldi ya :)
(şarkının uzun hali)

2 yorum:

  1. Üçüzümm ^^ Bende eski zamanlara dönmek isterim ^^ Ama malesef :S Dönemeyiz :S Bende ay savaşcısı ve gül atan adamı , Siyah kediyi çok severdim ^^ Pembe saçlıyıda severdim ^^ Ama hatırladığım kadarıyla sürekli ay savaşcısıyla tartışırdı ?

    -katherina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet maalesef :/
      sürekli tartışırdı chibi usa ve usagi :) mamoru için ama :D chibi usa onların bir nevi manevi kızı olmuştu en sonlarda yanlış değilse :D

      Sil

Merhaba okur :) Yorumun için teşekkürler ^.^
NOT: Lütfen yorumunuza blog adresinizi ayrıca yazmayınız. Zaten isminize tıklayarak bloğunuza ulaşabilir herkes. Blog adresi(url) yazan yorumlar yayımlanmayacaktır.
Sataşmak amacıyla yazılan ve bunu yapmış olmasının üstüne birde anonim olan yorumlar,
Spam yorumlar yayımlanmayacaktır.
Anonim yorumlar rahatsız etme amacı gütmediği sürece yayınlanır ^^