evet sevgili okurlarım ^^ yine bir yemek yazısıyla karşınızdayım eheh kayıtlara bakıyorumda en son ocakta muffin yazımda yiyecek birşeyden bahsetmişim :) hmm bu yazımda kimbap denemem var ve bu ilk kimbap denemem. utanarak söylüyorum bu yazım da gecikmiş bir yazı -.- ilk kimbap denememden sonra 3-4 defa daha yaptım kimbap.. neyse bir dakka bir dakka tarife geçmeden düşüncelerimi söylemeliyim. olmazsa olmaz eheh :D düşüncelerim:
şunu söylemem gerekir yosun çok pahalı. sırf asya sevgim için feda ettim parayı :D neysem yosunu ilk yediğinizde pek sevmiyceksiniz bence tabi balıklarla aranız çok iyiyse bilemem. (eh yani anadolunun göbeğinde yaşıyorum habire balık yemiyorum bu sebepten ton balığı, hamsi, çipura tarzı balıklar haricinde yenilebilecek pek balık bilmiyorum) ama garanti veriyorum ya soya sosuyla yediğinizde ya da 3. yiyişinizde alışıyorsunuz :) içine ıvır zıvırı ne kadar doldurursanız o kadar lezzetli oluyor ayrıca :) uzatmadan geçiyorum diyecektim ama uzatmışım yaa :D şansına küs ahbap hala okuyorsun (>o<)
Malzemeler:
yosun
1 tane salatalık
2 yumurta
sosis
pirinç lapası(yukarıdaki hala lapa değil :D)
(işte lapa :) )
(yosun. paketin içinde 50 yaprak var. balık gibi kokuyor.)
(asıl tarifte turşu kullanıyorlar ben turşu almamıştım. turşusu bulunmayanlar salatalığı yukarıdaki gibi kesin. sirke ve tuza yatırın biraz bekletin 10-15 dakika kadar.)
(yumurtaları çırpıp kızartın. uzunca kesin. sosisleri uzunca kesip kızartın.)
(kimbapı rulo yapma zımbırtısını serin(migrosdan almıştım. heryerde bulunur galiba. amerikan servisliği mi ne öyle birşey diye satılıyor. paketsiz olanı almayın, hijyen :D). üstüne yosunu serin. dikkatlice pirinci kaşık yardımıyla dökün.ÖNEMLİ! pirinç sıcak olunca yosun eriyormuş haberiniz olsun!)
(iç için olan malzemeleri yukarıdaki gibi üstüne dizin.)
(rulo yapıp dilimleyin. Afiyet Olsun :) )
olsada yesek~~
sushimsi bir şey mi bu kimbap hımmm ağzım enzim üretti :D merak ettim :)
YanıtlaSilBiraz tip olarak benziyor ama sushi yemediğim için tadı benzer mi bilmiyorum :D Tadı güzel yaa :)
Sil